Groen(er) ondernemen doe je met deze 3 tips

Duurzaam ondernemen is de laatste jaren enorm populair geworden. Dat komt onder andere door twee zaken: aan de ene kant moeten Nederlandse ondernemers energiebesparende maatregelen nemen door de Wet Milieubeheer en aan de andere kant is er ook steeds meer vraag naar duurzame bedrijven vanuit de kant van de klant. Genoeg redenen dus voor ondernemers om het groen aan te pakken! Wil je ook beginnen met duurzamer ondernemen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel lees je enkele tips en tricks waarmee groen ondernemen leuk én gemakkelijk is. Wedden dat je hierna niet meer anders wilt?

Stap over op groene zakelijke energie

Wanneer je nog niets hebt gedaan aan het vergroenen van je bedrijf is de kans groot dat je over een grijs energiecontract beschikt. Grijze energie wordt op een niet-milieuvriendelijke manier opgewekt; bij dit proces komt veel CO2 vrij. CO2 is schadelijk voor het milieu en heeft effect op de verandering van het klimaat. Om iets duurzamer bezig te zijn, is het daarom slim om over te stappen op een groen energiecontract. Door te beginnen met zakelijk energie vergelijken weet je binnen no time welk groen energiecontract het beste bij je bedrijf past. Door de jaren heen zijn er heel wat groene energieleveranciers in Nederland bijgekomen, waardoor er altijd wel een passend energiecontract te vinden is. Met deze overstap help je de aarde direct een stukje groener worden. Dat is toch wel een fijn idee! 

Wek je eigen groene stroom op met zonnepanelen

Heb je al een groen energiecontract en wil je nog een stapje verder gaan? Of wil je het direct goed en groen aanpakken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor zakelijke zonnepanelen. Wanneer je op straat om je heen kijkt, zie je steeds vaker zonnepanelen verschijnen. Met behulp van die panelen wek je je eigen verantwoorde energie op. Het grote voordeel hiervan is niet alleen dat je op die manier groen bezig bent, maar dat je ook niet meer afhankelijk bent van wat de prijzen op de energiemarkt doen. De energie die je opwekt is namelijk helemaal gratis! Dat betekent dat je nooit meer aan de slag hoeft met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk om een goede aanbieding te scoren. Natuurlijk zijn zonnepanelen niet gratis, maar wanneer je de investering eenmaal gemaakt hebt betaal je niets extra’s meer. Uiteindelijk profiteer je dus gewoon van gratis groene stroom! Dat is goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Vergroen je bedrijfspand met isolatie en refurb

Tot slot is het aan te raden om je bedrijfspand aan te pakken wanneer je groener wilt ondernemen. Kijk in eerste instantie eens naar de isolatie van het gebouw. Is alles voldoende geïsoleerd? Pak de isolatie van de muren, de vloeren en het dak goed aan, zodat daar geen warmte verloren gaat en je minder hoeft te stoken. Kijk ook naar de ramen – beschikt het pand al over dubbele of driedubbele beglazing? Nu je toch goed bezig bent, is het ook fijn om te kijken naar kantoormeubilair en apparatuur. Vandaag de dag kun je heel gemakkelijk en goedkoop refurbished apparatuur kopen. Dat zijn laptops en smartphones die een tweede kans krijgen nadat ze volledig zijn opgelapt en waar nodig gerepareerd. Je profiteert hierbij van de voordelen van een nieuw apparaat, zoals garantie, maar wel voor een lagere prijs terwijl je kiest voor tweedehands. Ook vind je tegenwoordig heel wat online speciaalzaken die kwalitatief tweedehands kantoormeubilair verkopen. Hierbij kun je denken aan tweedehands bureaus, stoelen en archiefkasten. Net als bij refurb betaal je minder voor dit soort items, terwijl je je steentje bijdraagt aan een beter milieu. 

Heb jij ook zo’n last van insecten?

Rouwvliegjes. Ze zijn er op momenten dat je ze het liefst niet wil zien. Het zijn kleine zwarte vliegjes van enkele millimeters groot die leven in potgrond. Vooral in warme en vochtige omgevingen kunnen deze rouwvliegjes tot een ware plaag uitgroeien. De rouwvliegjes doen geen kwaad, behalve dat ze eitjes leggen en rondvliegen. Hun larven vreten echter de wortels van jouw planten kapot en dit kan enorm vervelend zijn, vooral als je veel aan je tuinonderhoud doet. Maar wat zijn rouwvliegjes nou eigenlijk, wat voor schade kunnen ze aanrichten en hoe bestrijd je ze?

Rouwvliegjes

Rouwvliegjes zijn eigenlijk geen vliegjes maar muggen en hebben verschillende benamingen, zo kan een rouwvliegje ook wel varenrouwmug of rouwvarenmug worden genoemd. Een insect dat verschillende namen heeft gekregen is duidelijk van belang! Het kan dan ook zeker een ware plaag voor je zijn in huis. Ook terrasplanten die voor de winter worden binnengezet, kunnen een invasie aan rouwvliegjes met zich meebrengen. De rouwmug behoort tot de familie van de Sciaridae en komt met vele soorten. De soorten die de meeste schade aan doen aan gewassen behoren tot de geslachten Bradysia en Lycoiella. Opvallend is dat de rouwmuggen vrij hoog op hun poten kunnen staan. Verder eten de volwassen mugjes weinig. Hun leven is namelijk gericht op voortplanting vandaar dat rouwvliegen ook snel een plaag kunnen worden.

Rouwvliegjes die schade aanrichten

Het is vervelend dat ook deze insecten schade aanrichten. Je wilt graag rouwvliegjes bestrijden, maar hoe? Zo is er de mogelijkheid om aaltjes tegen rouwvliegjes in te zetten. Deze zorgen ervoor dat de larven overlijden en het geen rouwvliegjes worden. Zorg hierbij wel dat de grond vochtig is bij het verspreiden van de aaltjes. Houdt dit twee weken aan. Daarnaast zijn er heel wat huis- en keukenmiddeltjes die worden aangeprezen om rouwvliegjes in planten te bestrijden. Ook is er een biologisch middel gebuikt om de rouwvliegjes te bestrijden. Dit is overigens ook veel beter voor plant en het milieu. Er bestaat geen middel dat specifiek bedoeld is voor rouwvliegjes in de chemische sector, maar wel in de biologische, namelijk: Stenema.

Hoe herken je de schade? De larven van rouwvliegjes zijn 5 tot 12 mm lang, glasachtig wit van kleur met een zwarte kop. De larven hebben geen poten. Ze verblijven in vochtige potgrond tot ze verpoppen om volwassen rouwvliegjes te worden. Vooral jonge stekken en gezaaide plantjes kunnen plots verwelken en afsterven ten gevolge van hun vraatschade. De larven vreten de jonge worteltjes af waardoor de plant geen voedingsstoffen meer kan opnemen en verwelkt.

zere achillespezen

Heb jij last van zere achillespezen

Heb jij erg last van zere achillespezen? Dan kan deze podotherapeut jou daar goed bij helpen. Wil jij dus graag van jou pijn af en ben je op zoek naar een goede therapeut die precies weet wat hij of zij doet? Dan is dit de therapeut die jij zoekt. Neem dus snel een kijkje op de site en neem contact op zodat ook jij de hulp krijgt die je nodig hebt.

zere achillespezen

Eindelijk geholpen worden 

Loop jij al best wel een tijdje met pijn? Dan moet je er snel bij wezen want hoe langer je met de pijn blijft lopen hoe minder kans je hebt op volledig herstel. Dus als je er graag vanaf wilt kan deze therapeut jou daar goed bij helpen. Deze therapeut heeft veel kennis en ervaring en het is dus echt een aanrader om met deze therapeut contact op te nemen. zere achillespezen kan heel vervelend zijn en ook heel erg pijnlijk zijn. Wil jij er nu dus echt gewoon van af want ben jij helemaal klaar met de pijn? Dan wordt het je zeker aangeraden om eens contact op te nemen zodat je zo snel mogelijk geholpen wordt en goede therapie krijgt.

Google Ads uitbesteden

Google ads uitbesteden

Google Ads, wat is dit nou eigenlijk? Google ads is een software die al lang geleden door Google is ontworpen om uw webshop een mooie online boost te kunnen geven. Om betere resultaten te behalen is het van belang advertenties te plaatsen en deze op de juiste manier in te zetten. Google ads uitbesteden is wel verstandig aangezien er veel technieken gaan achter deze advertenties. Soms wordt er gedacht dat hoe meer geld er wordt uitgegeven aan de advertenties, des te beter het resultaat gaat worden. Dit is zeker niet het geval. Het is van zeer groot belang dat deze ads op de juiste manier in elkaar zitten zodat het een goede investering is.

 Een tijdrovend proces

Als u het zelf zou willen proberen om deze advertenties in elkaar te zetten dan wordt het al snel duidelijk hoe ontzettend veel tijd dit kost. Kies dus voor google ads uitbesteden aan een betrouwbaar online marketing bedrijf zoals Markant Internet. Zij hebben niet voor niets jarenlange ervaring en veel tevreden klanten. Naast het feit dat u meer bezoekers krijgt op de website door goede ads te plaatsen, is de kans dus ook groot om meer verkopen te krijgen. Gooogle ads is een platform dat erg veel verschillende mogelijkheden biedt.

 Een expert

Bij de google ads uitbesteden zult u in contact komen met een expert op het gebied van online marketing. Hij of zij kan u meer vertellen over de diverse technieken in globaal, maar de echte details zijn vrij complex. Door een samenwerking aan te gaan met Markant Internet kunt u gebruik maken van de expertise van de online specialist. Zo hebben deze specialisten een zeer brede kennis en vaardigheden die nodig zijn om de doelstellingen op de juiste manier, en in de juiste tijd, te behalen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor hun om snel te schakelen aangezien er verschillende specialisten in et team van Markant Internet aanwezig zijn om u te helpen.

Raamfolie bestellen bij Kei-gaaf.nl

Raamfolie bestellen bij Kei-gaaf.nl

Het is van belang om thuis voldoende privacy te hebben. Niemand zit er immers op te wachten om in zijn of haar eigen huis bekeken te worden door mensen die toevallig langskomen. Daarom is het slim om maatregelen te nemen als dit bij jou thuis wel het geval is. Je hebt dan verschillende mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gordijnen op te hangen, maar als je deze dicht doet, krijg je geen licht meer binnen. Dat zorgt er natuurlijk eveneens voor dat niemand meer van buiten naar binnen kan kijken, maar het is dan ook overdag donker in de kamer. Daarom kun je ook raamfolie bestellen bij Kei-gaaf.nl.

Raamfolie bestellen bij Kei-gaaf.nl

Meer privacy door het raamfolie

Als je het niet fijn vindt dat mensen vanaf de straat bij jou naar binnen kunnen kijken, is het slim om raamfolie te bestellen. Door middel van raamfolie kun je namelijk voorkomen dat het mogelijk is om naar binnen te kijken. Het grootste voordeel van raamfolie is het feit dat je door middel van het nemen van raamfolie zorgt dat je genoeg licht binnenkrijgt. Daarom is het voor mensen die er niet op zitten te wachten dat mensen vanaf de straat bij hun huis naar binnen kunnen kijken slim om raamfolie te bestellen. Op die manier behoudt je namelijk ook de lichtinval die je overdag hebt waardoor je niet meer stroom gaat verbruiken. Je kunt dus raamfolie bestellen bij Kei-gaaf.nl als je last hebt van mensen die bij jou naar binnen kijken. 

Naar welke bril ben jij op zoek?  

Vroeger werden brillen alleen maar gedragen door mensen die echt bijna niks meer konden zien. Tegenwoordig is de bril er uiteraard ook nog steeds voor die mensen maar de bril van tegenwoordig heeft zoveel meer in zijn mars dan ons alleen maar helpen met beter kijken. Zo zijn er ook brillen die ons beschermen zoals speciale brillen tegen blauw licht en zonnebrillen. Daarnaast zijn er ook nog brillen die ons helpen met bepaalde taken of waarmee we verschillende taken kunnen uitvoeren. De keuze is reuze zullen we maar zeggen en daarom lichten we de verschillende soorten brillen graag voor je uit.

Leesbril en computerbril

De leesbril is waarschijnlijk een bekende bril voor bijna iedereen. Deze bril wordt gebruikt door mensen die kleine lettertjes niet meer goed kunnen lezen. Meestal wordt de bril door ouderen gebruikt doordat onze ogen naarmate we ouder worden achteruit gaan. Het is dus echt een ouderdomskwaaltje maar gelukkig is de leesbril een makkelijke en prima oplossing. De leesbril hoef je in veel gevallen ook niet aan te laten meten maar het kan uiteraard wel. Naast de leesbril bestaat er ook nog een computerbril. De computerbril is voornamelijk de laatste jaren erg populair geworden doordat we steeds meer tijd achter ons beeldscherm doorbrengen. De computerbril beschermt onze ogen tegen het blauwe licht. Dit type licht heeft een zeer hoge scherpte en is voor onze ogen maar ook voor ons brein niet altijd even fijn.

Enkelvoudige bril en multifocale bril

Voor mensen die een aanhoudend minder zicht hebben zijn deze brillen een prima oplossing. Aan de hand van een oogmeting kan worden bepaald op welk vlak jouw ogen niet meer volledig werken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je veraf niet meer scherp kan kijken of juist dichtbij. Met een enkelvoudige bril los je een van deze problemen op. Heb je juist zowel veraf als dichtbij moeite met je zicht? Dan kom je in aanmerking voor een multifocale bril. Dit is eigenlijk een twee-in-één bril en zorgt ervoor dat je zowel ver weg als dichtbij weer helder kan zien.

Zonnebril en nachtbril

Zoals de naam al doet vermoeden is een zonnebril natuurlijk tegen de zon. De bril beschermt jouw ogen doordat het de UV-stralen kan blokken. Zowel zonnebrillen voor vrouwen als voor mannen kunnen ook worden laten aangemeten. Daarnaast zijn er nog een tal van designs waar je uit kan kiezen zoals de cat eye zonnebril. Heb je juist ’s nachts last van je ogen in plaats van overdag? Dan is de nachtbril misschien wel waar je naar op zoek bent. De nachtbril zorgt ervoor dat je ogen zich minder hoeven in te spannen wanneer het donker is. Bij sommige mensen moeten de ogen dan te hard werken waardoor ze last kunnen krijgen van hoofdpijn of andere vervelende klachten.

Investeren in cryptocurrency, voorkom deze veelgemaakte fouten! 

De cryptocurrency wordt ook wel de valuta van de toekomst genoemd. Naar verwachting zal deze manier van betalen in de toekomst het gewone briefgeld gaan vervangen. Natuurlijk een ontzettend slim en handig systeem omdat het allemaal draait om online geld. De verwachtingen van de cryptocurrency zijn dan ook hoog gespannen en we zien steeds meer mensen die hierin gaan investeren. Je waarschijnlijk vast wel een keer een van de succesverhalen over de Bitcoin en Ripple voorbij horen komen. Misschien wil je zelf binnenkort wel een investering doen. Mocht je dit van plan zijn in de (nabije) toekomst zorg er dan voor dat je jezelf goed voorbereid. Een foutje is echter zo gemaakt en het zou toch zonde zijn als dat foutje een hele dure fout blijkt te zijn. In dit blog zetten we daarom dan ook de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje zodat jij ze niet meer hoeft te maken.

All-In gaan

Het All-In gaan is vooral in de gokwereld een populaire term. Wanneer iemand All-In gaat zet die persoon al zijn of haar geld ergens op in. Dit kan bijvoorbeeld op rood zijn wanneer die persoon aan de roulettetafel staat maar ook bij het pokeren wanneer iemand denkt dat hij een winnende hand heeft (of juist niet). All-In is een zeer bekende zet die je in een klap een stuk rijker kan maken. Toch kleven aan het All-In gaan ook behoorlijk wat risico’s. wanneer het balletje bijvoorbeeld op een zwart vakje terecht komt in plaats van op een rood vakje ben je al je geld kwijt. Ontzettend zonde natuurlijk. Wanneer je gaat investeren in cryptocurrency kan je precies hetzelfde doen maar de risico’s hiervan zijn net zo hoog. Omdat je vooral investeert met een lange termijn doelstelling is het altijd aan te raden om nooit al je geld op een cryptovaluta in te zetten. Bedenk op je gemak wat er gebeurt en probeer langzaam maar zeker iedere keer iets meer te verhogen.

Blindstaren op advies van anderen

Als het om cryptocurrency gaat zijn er behoorlijk wat “experts” die jou wel even wijze raad zullen geven. Uiteraard waarschijnlijk met de beste bedoeling maar het lastige met de toekomst is dat je het nooit kunt voorspellen. Natuurlijk kunnen er wel aannames gedaan worden en dat doen al deze experts ook. Ze doen aannames en voorspellingen op basis van ervaring en wat er in het verleden is gebeurt. Echter biedt dit alles nog geen garantie voor de toekomst omdat een valuta net zo hard weer kan dalen als dat die gestegen is. Je weet het nooit met deze markt er daarom is het goed om verder te kan dan het advies van anderen. Verdiep je jezelf in dit onderwerp en kijk bijvoorbeeld wat grote bedrijven doen. Sommige grote bedrijven zoals Google zitten bijvoorbeeld in een samenwerkingsverband. Het is slim om deze goed in het oog te houden.

Meer dan Bitcoin

Cryptocurrency is vooral bekend geworden door de Bitcoin maar er zijn uiteraard nog veel meer valuta waar je in kan investeren. Zo heb je bijvoorbeeld de Ripple en EOS maar ook Ethereum, Cardano, Chainlink, Maker en OmiseGo zijn bekende in deze markt. Al zal OmiseGO in de toekomst anders gaan heten. OmiseGo wijzigt zijn naam namelijk naar OMG Network en zal in de toekomst daaronder te vinden zijn. De keuze is dus reuze en wanneer je niet verder kijkt dan de Bitcoin ben je een dief van je eigen portemonnee.

soa thuistesten

Soa’s en Chlamydia behandelen

Wanneer HIV zich in het meest gevorderde stadium bevindt, wordt gezegd dat een persoon AIDS heeft. Er zijn verschillende stadia van de progressie van en HIV-infectie. De stadia omvatten primaire infectie, asymptomatische infectie, symptomatische infectie en AIDS. In het primaire infectie stadium zal een persoon gedurende ongeveer 2 weken griepachtige symptomen hebben (hoofdpijn, vermoeidheid, koorts, spierpijn). In het asymptomatische stadium verdwijnen de symptomen meestal en kan de patiënt jarenlang asymptomatisch blijven. Aids is vaak te behandelen net als dat je Chlamydia behandelen kunt.

soa thuistesten

Verschillende soa stadia

Wanneer HIV zich ontwikkelt tot het symptomatische stadium, is het immuunsysteem verzwakt en heeft het een laag aantal CD4 en T-cellen. Wanneer de hiv-infectie levensbedreigend wordt, wordt dit aids genoemd. Mensen met aids vallen ten prooi aan opportunistische infecties en sterven als gevolg daarvan. Toen de ziekte voor het eerst werd ontdekt in de jaren tachtig, leefden degenen die aids hadden waarschijnlijk niet langer dan een paar jaar. Er zijn nu antiretrovirale geneesmiddelen beschikbaar om hiv-infecties te behandelen. Er is geen remedie bekend voor hiv of aids, maar de medicijnen helpen het virus te onderdrukken. Door de hoeveelheid virus in het lichaam te onderdrukken, kunnen mensen een langer en gezonder leven leiden. Hoewel hun virus niveaus laag kunnen zijn, kunnen ze het virus toch naar anderen verspreiden.

27vakantiedagen.nl

Wat te doen in Zeeland tijdens de vakantieperiode?

Er zijn steeds meer mensen die het leuk vinden om in Nederland te blijven tijdens de vakantie. Hier kunnen erg veel uiteenlopende redenen voor zijn. Zo is het simpelweg goedkoper om in je eigen land te blijven. Je bespaart dan natuurlijk vooral op de kosten van de reis naar je vakantiebestemming. Als je bestemming in Nederland is kun je hier binnen een aantal uur naartoe rijden. Daarom is het bijvoorbeeld aan te raden om op vakantie te gaan naar Zeeland. Wat te doen als je in Zeeland op vakantie bent is een vraag die je je dan moet stellen voordat je op vakantie gaat. Wat te doen in Zeeland?

27vakantiedagen.nl

Wat kun je allemaal doen als je naar Zeeland gaat in de vakantie?

Het is van belang om je goed te verdiepen in de verschillende dingen die je kunt doen tijdens een vakantie in Zeeland. Er zijn bijvoorbeeld mensen die het leuk vinden om tijdens de vakantie aan het strand te liggen. Als jij één van deze mensen bent, is het slim om eens te kijken naar de verschillende stranden die in de provincie Zeeland te vinden zijn. Je kunt dan het best zoeken naar een strand wat dicht bij de plek waar jij verblijft te vinden is. 

Wat te doen in Zeeland als je van natuur houdt?

Er zijn veel mensen die het erg rustgevend vinden om in de natuur te zijn. Het is voor veel van deze mensen fijn om bijvoorbeeld een lange wandeling te maken met hun hond. In Zeeland zijn veel verschillende prachtige plekken waar je als liefhebber van de natuur naartoe kunt gaan voor een leuke wandeling. Daarom zul je eerst zelf op zoek moeten naar de plek die jou het meest trekt.

Db killer voor je cafe racer

Je kunt eenvoudig via de cafe racer webshop een db killer 45 mm voor je cafe racer kopen, als je het geluidsniveau van de uitlaat wilt reduceren. Voor jezelf erg fijn maar ook voor de omstanders. Voor als je niet weet wat een cafe racer is: dit is een supersnel sportmodel, dat eerst een standaardmotor was. In de jaren 50 bestond in Engeland was er een ontmoetingspunt voor motorracers, The Ace Café genaamd, waar de cafe racer naar vernoemd is. Van café naar café werd met deze omgebouwde motorfietsen flink hard geracet in die tijd om het omgebouwde pronkstuk aan het voorbijgaande publiek te tonen, vandaar de naam ‘racer’. 

Diverse soorten te bestellen

Via de website kun je een db killer bestellen voor heel veel modellen en merken cafe racers. Dus denk aan Honda, Yamaha en BMW. De db killers zijn eenvoudig te installeren. Keus van € 8,- tot € 800,-. Montagesystemen zijn zodanig vervaardigd dat ze niet zichtbaar zijn, bijvoorbeeld bij de bomber slip-on uitlaat. Je kunt diverse maten bestellen. Mocht jouw maat naar wens er niet bijzitten: veel killers kunnen op maat gezaagd worden. Gratis verzending boven de € 150,-. Nog een kleine greep uit het assortiment: de 35mm x 10cm db killer, die je eenvoudig kunt plaatsen in een zwarte demper. Of de db killer voor 35mm uitlaten. Wat je vast heel goed zal bevallen aan deze db killers is dat het de look van je cafe racer niet verandert: dus zo kun je met het behoud van de looks van je uitlaat een subtieler geluid produceren!

Handige tips!

Op de website www.caferacerwebshop.com staan veel tips en informatie omtrent de db killers. Zoals, hoe je je db killer nog efficiënter kunt maken! Dit doe je eenvoudig, door deze te omwikkelen met demperwol. Dit wol kun je dan vastzetten met een ijzerdraadje. Daarna plaats je de killer weer terug in de demper. Door de dB-eater met demperwol te omwikkelen wordt het geluid van de motorfiets meer gedempt en zo zorg je ervoor dat je motor dus nog stiller wordt. Ook kun je op www.caferacerwebshop.com lezen dat het erg belangrijk is om een db killer met de juiste diameter te kopen. De lengte kun je nog wel aanpassen door wat te zagen, maar de diameter blijft onveranderd!

Inspiratie?

Misschien ben je geïnspireerd geraakt door deze blog, en ga je na het lezen van hiervan onmiddellijk een db killer bestellen. Of, wellicht ben je nog een beginneling op het cafe racer gebied. En ben je nu geënthousiasmeerd om zelf een cafe racer te bouwen! Dan kun je op https://www.caferacerwebshop.com/nl/the-bike/verlichting/knipperlichten/ terecht voor veel accessoires zoals diverse blinkers/knipperlichten. De klantenservice kan je te woord staan voor tips, maar op diverse websites kun je ook tips lezen over hoe een cafe racer te bouwen. Succes met het bouwen en uitbouwen van jouw (nieuwe) cafe racer!