2 december 2021

Db killer voor je cafe racer

2 min read

Je kunt eenvoudig via de cafe racer webshop een db killer 45 mm voor je cafe racer kopen, als je het geluidsniveau van de uitlaat wilt reduceren. Voor jezelf erg fijn maar ook voor de omstanders. Voor als je niet weet wat een cafe racer is: dit is een supersnel sportmodel, dat eerst een standaardmotor was. In de jaren 50 bestond in Engeland was er een ontmoetingspunt voor motorracers, The Ace Café genaamd, waar de cafe racer naar vernoemd is. Van café naar café werd met deze omgebouwde motorfietsen flink hard geracet in die tijd om het omgebouwde pronkstuk aan het voorbijgaande publiek te tonen, vandaar de naam ‘racer’. 

Diverse soorten te bestellen

Via de website kun je een db killer bestellen voor heel veel modellen en merken cafe racers. Dus denk aan Honda, Yamaha en BMW. De db killers zijn eenvoudig te installeren. Keus van € 8,- tot € 800,-. Montagesystemen zijn zodanig vervaardigd dat ze niet zichtbaar zijn, bijvoorbeeld bij de bomber slip-on uitlaat. Je kunt diverse maten bestellen. Mocht jouw maat naar wens er niet bijzitten: veel killers kunnen op maat gezaagd worden. Gratis verzending boven de € 150,-. Nog een kleine greep uit het assortiment: de 35mm x 10cm db killer, die je eenvoudig kunt plaatsen in een zwarte demper. Of de db killer voor 35mm uitlaten. Wat je vast heel goed zal bevallen aan deze db killers is dat het de look van je cafe racer niet verandert: dus zo kun je met het behoud van de looks van je uitlaat een subtieler geluid produceren!

Handige tips!

Op de website www.caferacerwebshop.com staan veel tips en informatie omtrent de db killers. Zoals, hoe je je db killer nog efficiënter kunt maken! Dit doe je eenvoudig, door deze te omwikkelen met demperwol. Dit wol kun je dan vastzetten met een ijzerdraadje. Daarna plaats je de killer weer terug in de demper. Door de dB-eater met demperwol te omwikkelen wordt het geluid van de motorfiets meer gedempt en zo zorg je ervoor dat je motor dus nog stiller wordt. Ook kun je op www.caferacerwebshop.com lezen dat het erg belangrijk is om een db killer met de juiste diameter te kopen. De lengte kun je nog wel aanpassen door wat te zagen, maar de diameter blijft onveranderd!

Inspiratie?

Misschien ben je geïnspireerd geraakt door deze blog, en ga je na het lezen van hiervan onmiddellijk een db killer bestellen. Of, wellicht ben je nog een beginneling op het cafe racer gebied. En ben je nu geënthousiasmeerd om zelf een cafe racer te bouwen! Dan kun je op https://www.caferacerwebshop.com/nl/the-bike/verlichting/knipperlichten/ terecht voor veel accessoires zoals diverse blinkers/knipperlichten. De klantenservice kan je te woord staan voor tips, maar op diverse websites kun je ook tips lezen over hoe een cafe racer te bouwen. Succes met het bouwen en uitbouwen van jouw (nieuwe) cafe racer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *