De beste manieren om te huis te werken

Het is een droom van velen. In plaats dat je elke dag naar kantoor moet, kun je lekker thuis werken. Je hoeft niet te dealen met irritante werknemers en je hoeft ook niet elke dag een pak aan. Daarnaast is het grootste voordeel van thuis werken misschien wel dat je niet langer elke dag een lange tijd een lange tijd in de auto hoeft te zitten op weg naar werk. Helaas is thuis werken niet voor iedereen mogelijk. Maar er zijn steeds meer manieren om wel een situatie te creëren waar je thuis kunt werken. In dit artikel gaan we in op de beste manieren om te thuis te werken en ook een aantal van de nadelen die erbij komen kijken.

Met je baas overleggen

Wanneer je een normale kantoorbaan hebt lijkt thuis werken misschien geen optie. Maar er zijn steeds meer bedrijven die ervoor open staan dat hun werknemers soms thuis werken, al is het maar een of twee dagen per week. De eerste stap is dan ook om naar je baas te gaan en met hem te overleggen wat de opties zijn. Maak een duidelijk argument waarom thuis werken voor jou een productievere manier van werken is dan op kantoor. En als je dan thuis werkt toon dit dan ook aan door daadwerkelijke productiever te zijn.

Als freelancer

Als freelancer is het natuurlijk ontzettend makkelijke en logisch om thuis te werken. Je hebt je eigen bedrijfje en bent zelf alleen voor jezelf verantwoordelijk. Misschien dat je af en toe naar buiten moet om een klant te ontmoeten maar meestal werk je thuis. Elke freelancer weet dat wanneer je volledig voor jezelf verantwoordelijk bent en er niemand is die je op de vingers tikt dit veel vrijheid geeft. Maar soms kan dit ook te veel vrijheid zijn. Je zult wel gedisciplineerd moeten blijven. Ik bespreek hier dan ook een paar tips om je thuiswerk discipline te optimaliseren.

Het eerste wat je nodig hebt is een werkplek voor jezelf waar je in alle rust kunt werken. Wanneer je alleenwonend bent is dat natuurlijk simpel maar als je een familie en kinderen hebt wordt het ingewikkelder. Zorg ervoor dat je een kamer voor jezelf hebt. In deze kamer wil je natuurlijk een goede bureaustoel, een bureau en alle andere dingen die je nodig hebt voor jou bedrijf. Maak voor jezelf doelen schema’s en werktijden en houd je eraan. Als je voor jezelf werkt zul je jezelf verantwoordelijk moeten houden.