2 december 2021

Een dagje weg in de kop van Noord-Holland!

2 min read

Als u opzoek bent naar een dagje weg, zoek dan niet verder! De Kop is een landelijk gebied op de rand van Noord-Holland en Waterland, met een onmiskenbare eigen flair. Als u houdt van windmolens, polders, geplaveide straten en kaasmarkten, dan is dit de provincie voor u! Er zijn een aantal oude stadjes te bezoeken in de Kop van Noord-Holland, zoals Medemblik en Enkhuizen. In Alkmaar kunt u een kaasmarkt bezoeken, de beroemde Kaastoren beklimmen of gewoon lekker uitrusten op het strand. Bezoek Zaandijk, dat is uitgeroepen tot ‘best bewaarde dorp van Nederland” of bezoek de Zaanse Schans, waar u kunt zien hoe het Nederlandse volk in de 19e eeuw leefde.

Het eiland Marken is een ander leuk dagje uit. U kunt een fietstocht maken over de boulevard die helemaal langs het eiland loopt met IJmuiden aan de ene kant en Volendam aan de andere kant. Verder heeft Marken veel oude vissershuisjes die u in de zomermaanden kunt bezoeken.

Marken is ook bekend om zijn carillon, dat na de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd toen er nog scheepswerven in IJmuiden waren. De klokken luiden elk kwartier om de arbeiders te laten weten wanneer het tijd is om te eten of om weer te beginnen. Als u Marken buiten de zomermaanden wilt bezoeken, kunt u een boottocht over het Markermeer maken, die elke keer weer anders is vanwege het wisselende weer.

De Kop van Noord-Holland heeft ook een aantal fantastische parken en tuinen. Een daarvan is Keukenhof, met zo’n zeven miljoen kleurrijke bloemen. Keukenhof is geopend van half maart tot half mei. De Kop van Noord-Holland heeft nog een aantal andere fantastische natuurgebieden. Een van deze natuurgebieden is de Schermer, met water aan beide zijden van de dijk waar dit natuurgebied uit bestaat.

Kortom voor ieder wat wils, boek nu uw dagje weg in de kop!

Qwic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *