Een hoortoestel wat voor u?

We worden allemaal een dagje ouder. Daar kunnen we nu eenmaal niet omheen. Sterker nog, de mens wordt tegenwoordig ouder dan ooit mogelijk was. Dat is iets wat we eigenlijk moeten vieren. Want hoe fijn is het dat we tegenwoordig nog langer van het leven kunnen genieten. Van de zon op ons gezicht, de kleinkinderen die langskomen, het heerlijke eten wat we maken en vervolgens lekker oppeuzelen. Maar we kunnen er ook niet omheen dat ouderdom gepaard gaat met het sluiten van bepaalde aspecten in ons leven en ons lichaam. Zo zien we vaak dat het gehoor achteruitgaat. Maar gelukkig is dat simpel op te lossen door middel van een hoortoestel. In deze blog leg ik uit wat een hoortoestel precies doet en licht ik één merk uit. Leest u mee?

Hoe werkt een hoortoestel?

Vroeger werkte een hoortoestel eigenlijk als een in uw oor geplaatste versterker. Maar dat is niet langer het geval. Tegenwoordig is de technologie rondom hoortoestellen zo geavanceerd dat u in iedere situatie goed geluid hoort. Hoe zacht iemand ook praat of hoe rumoerig het restaurant waar u zich in bevind ook is. De meeste hoortoestellen passen zich namelijk automatisch op de situatie aan! Is dat niet knap? Zo hoort u altijd kraakhelder.

Over Phonak

In 1947 werd het merk Phonak opgericht. U kunt u voorstellen dat de technologie rondom hoortoestellen enorm veranderd is sinds toen. Dat maakt Phonak ook zo’n betrouwbaar merk, omdat ze met de nieuwste ontwikkelingen meebewegen. Het doel van Phonak als merk is het verbeteren van de levenskwaliteit van de slechthorende mens. De hoortoestellen die zijn beschikbaar hebben variëren heel erg van model tot functies. Geen mens is immers hetzelfde en heeft hetzelfde nodig. Phonak begrijpt dit als geen ander en zorgt daarom dat er voor ieder iets in het assortiment ligt.

Welke past bij u?

Wanneer u overweegt om een gehoorapparaat aan te schaffen, zult u eerst moeten weten hoe het precies met uw eigen gehoor gesteld is. Dit kan een audicien voor u opmeten, als het ware, in de winkel of aan huis. Hij of zij kan u dan meteen adviseren in een geschikt model voor uw behoeftes. Check ook meteen of de aanschaf van een gehoortoestel vergoed wordt door uw verzekeraar. Dat scheelt weer in de kosten en dan hoeft u zich enkel nog zorgen te maken over het uitkiezen van het beste model. Voor u het weet, hoort u weer als vanouds. Euh, jongs!