2 december 2021

Investeren in cryptocurrency, voorkom deze veelgemaakte fouten! 

3 min read

De cryptocurrency wordt ook wel de valuta van de toekomst genoemd. Naar verwachting zal deze manier van betalen in de toekomst het gewone briefgeld gaan vervangen. Natuurlijk een ontzettend slim en handig systeem omdat het allemaal draait om online geld. De verwachtingen van de cryptocurrency zijn dan ook hoog gespannen en we zien steeds meer mensen die hierin gaan investeren. Je waarschijnlijk vast wel een keer een van de succesverhalen over de Bitcoin en Ripple voorbij horen komen. Misschien wil je zelf binnenkort wel een investering doen. Mocht je dit van plan zijn in de (nabije) toekomst zorg er dan voor dat je jezelf goed voorbereid. Een foutje is echter zo gemaakt en het zou toch zonde zijn als dat foutje een hele dure fout blijkt te zijn. In dit blog zetten we daarom dan ook de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje zodat jij ze niet meer hoeft te maken.

All-In gaan

Het All-In gaan is vooral in de gokwereld een populaire term. Wanneer iemand All-In gaat zet die persoon al zijn of haar geld ergens op in. Dit kan bijvoorbeeld op rood zijn wanneer die persoon aan de roulettetafel staat maar ook bij het pokeren wanneer iemand denkt dat hij een winnende hand heeft (of juist niet). All-In is een zeer bekende zet die je in een klap een stuk rijker kan maken. Toch kleven aan het All-In gaan ook behoorlijk wat risico’s. wanneer het balletje bijvoorbeeld op een zwart vakje terecht komt in plaats van op een rood vakje ben je al je geld kwijt. Ontzettend zonde natuurlijk. Wanneer je gaat investeren in cryptocurrency kan je precies hetzelfde doen maar de risico’s hiervan zijn net zo hoog. Omdat je vooral investeert met een lange termijn doelstelling is het altijd aan te raden om nooit al je geld op een cryptovaluta in te zetten. Bedenk op je gemak wat er gebeurt en probeer langzaam maar zeker iedere keer iets meer te verhogen.

Blindstaren op advies van anderen

Als het om cryptocurrency gaat zijn er behoorlijk wat “experts” die jou wel even wijze raad zullen geven. Uiteraard waarschijnlijk met de beste bedoeling maar het lastige met de toekomst is dat je het nooit kunt voorspellen. Natuurlijk kunnen er wel aannames gedaan worden en dat doen al deze experts ook. Ze doen aannames en voorspellingen op basis van ervaring en wat er in het verleden is gebeurt. Echter biedt dit alles nog geen garantie voor de toekomst omdat een valuta net zo hard weer kan dalen als dat die gestegen is. Je weet het nooit met deze markt er daarom is het goed om verder te kan dan het advies van anderen. Verdiep je jezelf in dit onderwerp en kijk bijvoorbeeld wat grote bedrijven doen. Sommige grote bedrijven zoals Google zitten bijvoorbeeld in een samenwerkingsverband. Het is slim om deze goed in het oog te houden.

Meer dan Bitcoin

Cryptocurrency is vooral bekend geworden door de Bitcoin maar er zijn uiteraard nog veel meer valuta waar je in kan investeren. Zo heb je bijvoorbeeld de Ripple en EOS maar ook Ethereum, Cardano, Chainlink, Maker en OmiseGo zijn bekende in deze markt. Al zal OmiseGO in de toekomst anders gaan heten. OmiseGo wijzigt zijn naam namelijk naar OMG Network en zal in de toekomst daaronder te vinden zijn. De keuze is dus reuze en wanneer je niet verder kijkt dan de Bitcoin ben je een dief van je eigen portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *