2 december 2021

Naar welke bril ben jij op zoek?  

2 min read

Vroeger werden brillen alleen maar gedragen door mensen die echt bijna niks meer konden zien. Tegenwoordig is de bril er uiteraard ook nog steeds voor die mensen maar de bril van tegenwoordig heeft zoveel meer in zijn mars dan ons alleen maar helpen met beter kijken. Zo zijn er ook brillen die ons beschermen zoals speciale brillen tegen blauw licht en zonnebrillen. Daarnaast zijn er ook nog brillen die ons helpen met bepaalde taken of waarmee we verschillende taken kunnen uitvoeren. De keuze is reuze zullen we maar zeggen en daarom lichten we de verschillende soorten brillen graag voor je uit.

Leesbril en computerbril

De leesbril is waarschijnlijk een bekende bril voor bijna iedereen. Deze bril wordt gebruikt door mensen die kleine lettertjes niet meer goed kunnen lezen. Meestal wordt de bril door ouderen gebruikt doordat onze ogen naarmate we ouder worden achteruit gaan. Het is dus echt een ouderdomskwaaltje maar gelukkig is de leesbril een makkelijke en prima oplossing. De leesbril hoef je in veel gevallen ook niet aan te laten meten maar het kan uiteraard wel. Naast de leesbril bestaat er ook nog een computerbril. De computerbril is voornamelijk de laatste jaren erg populair geworden doordat we steeds meer tijd achter ons beeldscherm doorbrengen. De computerbril beschermt onze ogen tegen het blauwe licht. Dit type licht heeft een zeer hoge scherpte en is voor onze ogen maar ook voor ons brein niet altijd even fijn.

Enkelvoudige bril en multifocale bril

Voor mensen die een aanhoudend minder zicht hebben zijn deze brillen een prima oplossing. Aan de hand van een oogmeting kan worden bepaald op welk vlak jouw ogen niet meer volledig werken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je veraf niet meer scherp kan kijken of juist dichtbij. Met een enkelvoudige bril los je een van deze problemen op. Heb je juist zowel veraf als dichtbij moeite met je zicht? Dan kom je in aanmerking voor een multifocale bril. Dit is eigenlijk een twee-in-één bril en zorgt ervoor dat je zowel ver weg als dichtbij weer helder kan zien.

Zonnebril en nachtbril

Zoals de naam al doet vermoeden is een zonnebril natuurlijk tegen de zon. De bril beschermt jouw ogen doordat het de UV-stralen kan blokken. Zowel zonnebrillen voor vrouwen als voor mannen kunnen ook worden laten aangemeten. Daarnaast zijn er nog een tal van designs waar je uit kan kiezen zoals de cat eye zonnebril. Heb je juist ’s nachts last van je ogen in plaats van overdag? Dan is de nachtbril misschien wel waar je naar op zoek bent. De nachtbril zorgt ervoor dat je ogen zich minder hoeven in te spannen wanneer het donker is. Bij sommige mensen moeten de ogen dan te hard werken waardoor ze last kunnen krijgen van hoofdpijn of andere vervelende klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *