Nieuwe internetprovider uitkiezen met deze tips

Gisteren blogde ik over mijn verhuizing die niet helemaal soepel is verlopen. Mijn voet is namelijk gekneusd toen ik een wasbak wilde monteren. Gelukkig is dit goed afgelopen en verliep de rest van het klussen uitstekend. Nadat het huis was opgeknapt en alle meubels verhuisd waren konden we intrekken. In de eerste week had ik helaas nog geen internet. Voor mij is dit een best wel grote ramp, omdat ik voornamelijk thuis werk. In de eerste week heb ik dit opgelost door steeds een cafeetje in de buurt op te zoeken met een wifi verbinding. Omdat we verhuisd zijn van Amsterdam naar Rotterdam moest ik kijken of onze provider ook hier beschikbaar was. Hiervoor moest ik opnieuw internet vergelijken. Dit is eenvoudig te doen via vergelijkingswebsites zoals providercheck.nl. In deze blog zal ik je vertellen waar je allemaal op moet letten tijdens het internet vergelijken. 

Snelheid 

Het is erg belangrijk om te bedenken welke snelheid je nodig hebt voor je internetverbinding. De snelheid begint bij de meeste pakketten vanaf 20 mb/s. Dit is genoeg als je met maximaal twee personen in een huishouden zit en je het internet vaak gebruikt om te mailen. Stel dat je met meer personen in een huishouden bent, en dus meer apparaten gebruikt, en ook nog eens vaak bestanden download heb je een internetverbinding met een snelheid vanaf 30 mb/s nodig. Wanneer je met veel mensen in een huishouden bent en online games speelt, dan heb je een maximale snelheid nodig van 50 mb/s. 

Vaste telefonie 

Wie heeft er tegenwoordig nou nog een huistelefoon? Maar toch bieden de meeste providers vaste telefonie standaard aan in het pakket. Wanneer je geen andere keus hebt dan ook vaste telefonie erbij te nemen, maar dit niet gebruikt, let dan goed op hoeveel je afneemt per maand. Mocht je het namelijk niet zo vaak gebruiken, dan kun je beter kiezen om te betalen naar je verbruik. Wanneer je kiest voor onbeperkt bellen zou dit heel zonde zijn van je geld. 

Levertijden

Omdat ik thuis werk en dus internet heel erg belangrijk voor mij is, was het voor mij ook van belang om te letten op de levertijd. Sommige providers kunnen het internet pas leveren na twee weken. Dit was voor mij veel te lang. Daarom heb ik gekozen voor T-mobile, want zij konden al komen leveren binnen 4 werkdagen. 

Pakketten 

Internet wordt dus meestal niet als dienst op zichzelf geleverd, maar je krijgt er vaak nog bellen en tv bij. Zelf kijk ik geen tv en heb ik geen vaste telefoon. Een van de weinige aanbieders die alleen internet op zichzelf verkoopt is T-mobile. Mocht je voor een andere aanbieder kiezen en je maakt ook weinig gebruik van een tv, let er dan goed op dat je geen onnodige zenders toevoegd aan je pakket. 

Één provider 

Sluit al je contracten af bij een provider, dus internet voor thuis en mobiele telefonie. Op deze manier krijg je korting of je krijgt andere leuke extra’s zoals een snellere internetverbinding.