Summertime in stijl

In de zomer vinden we het allemaal heerlijk om te genieten van de zon. Lekker naar het strand of gezellig een tuinfeestje geven met vrienden en familie. Even lekker pootjebaden in een klein zwembadje. Vervolgens een heerlijk ijsje eten om nog meer af te koelen in de warmte. En met een beetje geluk een heerlijk koud drankje in de andere hand. Als kers op de taart gaat rond een uurtje of vier natuurlijk de barbecue aan, zodat er heerlijk gegrild en gekookt kan worden voor iedereen. Dit klinkt natuurlijk als een ideale zomerdag en het zou zomaar kunnen dat deze bij jou thuis plaatsvindt. Maar heb je hiervoor wel de juiste barbecue en de juiste ingrediënten?

 

De perfecte BBQ

Om een goede maaltijd van de barbecue neer te zetten is het natuurlijk belangrijk om hiervoor ook een goedwerkende barbecue te hebben. Er zijn momenteel veel verschillende soorten barbecues op de markt. Je kan kiezen uit elektrische- of gasvarianten. Ook zijn er ontzettend veel verschillende maten bij de barbecue, dus of je nou een gigantische achtertuin hebt of het moet doen met een balkon van drie vierkante meter. Voor iedereen is er wel een geschikte barbecue te vinden. Zorg dus snel dat je jouw perfecte barbecue aanschaft en wordt een echte outdoorchef bbq!

 

Een lapje vlees 

Op de barbecue hoort natuurlijk een goed stuk vlees. Hierin zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden. Niet alleen in de vleessoort, maar ook in de manier van het bereiden van het vlees. Je kan natuurlijk kiezen om een gehele kip heerlijk te grillen in jouw barbecue. Zorg wel dat je hier de deksel op de barbecue doet, zodat de kip goed goudbruin en gaar wordt. Ook kan je gaan voor de standaard stukjes vlees. Die vallen altijd bij iedereen in de smaak. Denk hierbij aan een lekkere sappige hamburger, een sateetje of een malse biefstuk. Een beetje peper en zout erop en smullen maar. Ook komt het nu steeds meer voor dat mensen vis op de barbecue bereiden. Wat peper, zout en dille op een stukje zalm, rol deze in aluminiumfolie en na wat wachttijd kan je een heerlijk stukje vis eten. 

 

Of toch vegetarisch?

Vegetarisch eten in natuurlijk helemaal hot and happening. Je kan je geen vleessoort meer voorstellen waar geen vegetarische variant van is. Deze vleesvervangers kan je dus ook zeker op de barbecue leggen. Dat wordt geheid smullen. Ook kan je lekkere groentes grillen op de barbecue. Snijdt bijvoorbeeld plakjes courgette, wortel en aubergine en leg die op de barbecue. Zo creëer je jouw eigen barbecue groenteschotel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *