Wanneer je schrijver wilt worden

Veel mensen dromen ervan om op een dag een boek te schrijven. Helaas zijn er slechts weinig mensen die van deze droom een werkelijkheid maken. Er komt natuurlijk heel veel kijken bij het schrijven van een boek. Ten eerste zul je voor een langere periode je moeten concentreren op het creëren, schrijven en verfijnen van een verhaal. Vaak zul je het schrijven naast je gewone werk en dagelijks leven moeten doen, dit best lastig zijn. De beste manier om te schrijven is dagelijks een of twee uur te concentreren op het schrijven. Daarnaast zul je natuurlijk ook een manier moeten vinden om je boek de wereld in te krijgen. Wie gaat het publiceren? Zal het gepubliceerd worden en zullen mensen geïnteresseerd zijn in je verhaal.

Voor veel aspirerende schrijvers is dit iets wat heel demotiverend kan zijn. Het is al moeilijk genoeg om een jaar te besteden aan het schrijven van een boek naast je gewone werk. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je schrijver kunt worden.

Publiek bouwen

Wanneer je een boek gaat schrijven zul je misschien zorgen maken dat je geen publiek zult vinden voor je publiek. Als je een distributiebedrijf in de hand neemt dan is het nog maar de vraag of ze boek willen publiceren en marketen. Gelukkig is er tegenwoordig sociale media. Sociale media biedt heel veel mogelijkheden om zelf een publiek op te bouwen. Je kunt dit doen voor of tijdens het schrijven van het boek. Wanneer je een publiek opbouwt op bijvoorbeeld een YouTube of Instagram of via een blog dan heb je al mensen om je boek aan te marketen. Dit zal het ook makkelijker maken om je boek bij een publicist geaccepteerd te krijgen.

Zelf publiceren

Tegenwoordig zijn er ook veel opties om zelf je boek te publiceren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen via Amazon. Wanneer je al via sociale media een groot publiek hebt opgebouwd kun je het boek via Amazon verkopen en marketen aan je publiek. Wanneer de bestellingen binnen komen laat je het boek drukken en in bulk bij je thuis afleveren. Daarna verstuur je de boeken zelf naar je klanten. Je zult wel rekening moeten houden dat je kosten zult maken wanneer je zelf publiceert. Zo zul je bijvoorbeeld betalen voor het drukken van de boeken maar ook enveloppen bestellen om de boeken te versturen. Houd daar rekening mee wanneer je je winst berekend.